YAFLogo

AndreasB
  • AndreasB
  • 51.8% (Neutral)
  • YAF Forumling Topic Starter
14 years ago
Hi, I've made an integration with my existing community and YAF (1.9.4 RC1). Almost everything run fluidly and I just love YAF and it is probably the best .Net-forum around!

But, today I think I found a bug which I cannot find the reason of:

If I start a new topic in Firefox (3.5.7) I can write a whole message in the message textbox without any problem but when I reply to an topic there seams to be some kind of reload or refresh after a couple of seconds. Maybe AJAX? JavaScript? I don't know. But the message textbox loose focus all the time with is extremely irritating. It works in IE 8 but not in FF 😕

Have you guys found it already? What is the fix? Is there a way to temporarily turn off the refresh? What is the reason of the refresh?
Sponsor

AndreasB
  • AndreasB
  • 51.8% (Neutral)
  • YAF Forumling Topic Starter
14 years ago
I found a fast fix.

The problem might be the AsyncPostBackTrigger in LastPosts.ascx. It has an timer who reloads the page every 15s. I temporarily turn this function off even though it's a cool feature.
Jaben
  • Jaben
  • 100% (Exalted)
  • YAF Developer
14 years ago
It's a feature... so that your session doesn't time out and you can see the latest posts.

Obviously, it's pretty easy to shut off if you're having problems with it... that's the issue with a piece of software like this -- so many different configurations!
AndreasB
  • AndreasB
  • 51.8% (Neutral)
  • YAF Forumling Topic Starter
14 years ago
Jaben wrote:

It's a feature... so that your session doesn't time out and you can see the latest posts.

Obviously, it's pretty easy to shut off if you're having problems with it... that's the issue with a piece of software like this -- so many different configurations!



Thanks for your reply!

I didn't think of the session time out. I don't have the source code right now, how long is the session time out? Is it enough to write a post?

When I searched for a solution I found out that if the textbox is outside of the UpdatePanel everything should work but the strange thing is that it's already outside...

Btw, the Shoutbox has the same problem in Firefox so unfortunately I had to turn it off for now...

I'll try to find out a solution and if I do I'll post it here.


Jaben
  • Jaben
  • 100% (Exalted)
  • YAF Developer
14 years ago
Please! Yeah, we have a fix for that issue... I guess it doesn't always work.
riceboyler
14 years ago
AndreasB wrote:


If I start a new topic in Firefox (3.5.7) I can write a whole message in the message textbox without any problem but when I reply to an topic there seams to be some kind of reload or refresh after a couple of seconds. Maybe AJAX? JavaScript? I don't know. But the message textbox loose focus all the time with is extremely irritating. It works in IE 8 but not in FF 😕



You know, what's odd is that it only happens to me on IE8, not on FF 3.6 or on Chrome 4.

I'm going to turn off the latest posts thing as it's being quite problematic.

YAF Logo Copyright © YetAnotherForum.NET & Ingo Herbote. All rights reserved
About Us

The YAF.NET is an open source .NET forum project. YAF.NET is supported by an team of international developers who are build community by building community software.

Powered by Resharper Donate with PayPal button