YAFLogo

tlapse
  • tlapse
  • 53.6% (Neutral)
  • YAF Forumling Topic Starter
13 years ago
Trying to work through the installation procedure. Ultimately I want the forum to be part of an existing .net 2.0 web site. I unzipped into a folder in a local copy of my web site. I'm trying to get yaf to run on it's own first.

I've followed the Wiki instructions up to the point of running "/install/default.aspx"; but I never did find a web.config section for and .

Now I'm stuck with the error

Description: An error occurred during the processing of a configuration file required to service this request. Please review the specific error details below and modify your configuration file appropriately.

Parser Error Message: It is an error to use a section registered as allowDefinition='MachineToApplication' beyond application level. This error can be caused by a virtual directory not being configured as an application in IIS.

Source Error:

Line 34:

Line 35:

Line 36:

Line 37:

Line 38:

Source File: D:\GBS_VS08_Web\GBSWebApp1\forum\yaf\web.config Line: 36

I'm not sure I've configured IIS properly. I'm running version 5.1

My local website runs fine at http://localhost/gbswebapp1/default.aspx

But the yaf install gives an error at http://localhost/gbswebapp1/forum/install/default.aspx

Sponsor

Jaben
  • Jaben
  • 100% (Exalted)
  • YAF Developer
13 years ago
Related to your understanding and ability to configure IIS -- not really related to YAF:

http://support.microsoft.com/kb/172138 

tlapse
  • tlapse
  • 53.6% (Neutral)
  • YAF Forumling Topic Starter
13 years ago
Thanks for your quick response. I checked your reference and I had set it up correctly.

I tried http://localhost/yaf/install/default.aspx, it worked, and I went through the installation process.

But now when I try http://localhost/yaf/default.aspx I get the following error...

Server Error in '/yaf' Application.


Object reference not set to an instance of an object.

Description: An unhandled exception occurred during the execution of the current web request. Please review the stack trace for more information about the error and where it originated in the code.

Exception Details: System.NullReferenceException: Object reference not set to an instance of an object.

Source Error:

An unhandled exception was generated during the execution of the current web request. Information regarding the origin and location of the exception can be identified using the exception stack trace below.

Stack Trace:

[NullReferenceException: Object reference not set to an instance of an object.]

YAF.Classes.Utils.YafBoardSettings.get_Name() +14

YAF.Classes.Base.ForumPage.GeneratePageTitle() +203

YAF.Classes.Base.ForumPage.ForumPage_Load(Object sender, EventArgs e) +56

System.EventHandler.Invoke(Object sender, EventArgs e) +0

System.Web.UI.Control.OnLoad(EventArgs e) +99

System.Web.UI.Control.LoadRecursive() +50

System.Web.UI.Control.LoadRecursive() +141

System.Web.UI.Control.LoadRecursive() +141

System.Web.UI.Control.LoadRecursive() +141

System.Web.UI.Page.ProcessRequestMain(Boolean includeStagesBeforeAsyncPoint, Boolean includeStagesAfterAsyncPoint) +627

Any suggestions would be appreciated.

Thanks,

Mike

tlapse
  • tlapse
  • 53.6% (Neutral)
  • YAF Forumling Topic Starter
13 years ago
It's working. I went back and re-did everything. Not I've got the forum running standalone.

Thanks,

Mike

tlapse
  • tlapse
  • 53.6% (Neutral)
  • YAF Forumling Topic Starter
13 years ago
Now I'm stuck when trying to get YAF to run from a folder on my website.

It runs fine as a standalone, http://localhost/yaf/default.aspx

In step 5 of the install.txt instructions, it says to open app.confing and uncomment the "root" key. There is no "root" key. I tried adding a key with the name "root" (or "YAF.root") and value "/forum/yaf/", but it still doesn't work.

When I try "http://localhost/gbswebapp1/forum/yaf/default.aspx" I get the error...

Server Error in '/GBSWebApp1' Application.


Configuration Error

Description: An error occurred during the processing of a configuration file required to service this request. Please review the specific error details below and modify your configuration file appropriately.

Parser Error Message: It is an error to use a section registered as allowDefinition='MachineToApplication' beyond application level. This error can be caused by a virtual directory not being configured as an application in IIS.

Source Error:

Line 34:

Line 35:

Line 36:

Line 37:

Line 38:

Source File: D:\GBS_VS08_Web\GBSWebApp1\forum\yaf\web.config Line: 36

Any help would be appreciated.

Thanks,

Mike

eastern40
13 years ago
Look at this link: link in another forum :) 

Also, is this a problem or conflict with your security provider? Are you using yaf's or did you redirect everything to your security provider?