YAFLogo

smaaza
  • smaaza
  • 67.4% (Friendly)
  • YAF Forumling Topic Starter
13 years ago
problem has been Solved By Mr. Logan

Solution:

Just Set The Flags Column for Admin to 3 in Yaf_User Table and And The Host Admin Appeares .

--------------------------------------------------------------------------------

I Lost Suddenly Host Setting Screen Links (Host Settings Link and Boards Link) it doesn't Appeare When I go to Admin Screen

Also Database links (Reindex DB Link and Run SQL Query Link)

when I check Pages in Project files i found this page "admin" and All pages exist in my Site but it Doesn't Appeare in Main Admin Screen

These Picture took from good Version before But Now the Red spots in pictures doesn't Appeare in my forum in admin screen

Please Any Help

I cann't change any Host Settings because theres no link to it in admin screen

UserPostedImage

UserPostedImage

Sponsor

mddubs
  • mddubs
  • 100% (Exalted)
  • YAF Developer
13 years ago
Login as the original administrator and your host settings should be accessible. If they are not, then you've changed your security settings in such a way that you've locked yourself out.

For other users, simply adding them to the Administrators role does not grant them access to Host Settings. You have to edit their profile using the master administrator and check the 'IsHostAdmin' option.


UserPostedImage 

www.bunkerhollow.com  | www.careercomputing.com 

When I post fp:mddubs in a topic, I'm leaving my footprint there so I can track it once I get into coding/supporting. (Yes I stole this off Mek 🙂, who stole this off Ederon 🙂 )

smaaza
  • smaaza
  • 67.4% (Friendly)
  • YAF Forumling Topic Starter
13 years ago
problem has been Solved By Mr. Logan

Solution:

Just Set The Flags Column for Admin to 3 in Yaf_User Table and And The Host Admin Appeares .

---------------------------------------------------------------------------------------

Problem:

i have changed My security settings in such a way that i have locked Myself out.

see the Picture Down :

yes i Know what happend i edited the Admin User and i set the Is Host Admin to False

But How Can I Set it Again to True It Doesn't Appear Again .

UserPostedImage

mddubs
  • mddubs
  • 100% (Exalted)
  • YAF Developer
13 years ago
Explore the database and look for the IsHostAdmin flag, it's probably a bool (bit) value. I've never locked myself out of the database 😛 so I don't know off the top of my head, but that's where I'd start.

EDIT: And if you knew all along that you messed it up by removing the 'IsHostAdmin' setting from your master admin account, why did you say "Everything suddenly stopped working"... we could have had half this conversation and you'd be fixed by now if you had come clean with your mistake. Mistakes are OK people!!! Everyone makes them!!!


UserPostedImage 

www.bunkerhollow.com  | www.careercomputing.com 

When I post fp:mddubs in a topic, I'm leaving my footprint there so I can track it once I get into coding/supporting. (Yes I stole this off Mek 🙂, who stole this off Ederon 🙂 )

Mek
  • Mek
  • 100% (Exalted)
  • YAF Developer
13 years ago
mddubs wrote:

Mistakes are OK people!!! Everyone makes them!!!

Except for me. Anything that could possibily been construed as a mistake is actually all Test2005's fault.


UserPostedImage

"It's a case of RTFM.. the only problem being we don't have a manual!"

When I post FP:Mek in a topic, I'm leaving my footprint there so I can track it once I get into coding/supporting. (Yes I stole this off Ederon 🙂 )

smaaza
  • smaaza
  • 67.4% (Friendly)
  • YAF Forumling Topic Starter
13 years ago
I checked the database But I did not find column called IsAdminHost To Set it To True
mddubs
  • mddubs
  • 100% (Exalted)
  • YAF Developer
13 years ago
Keep looking, it's got to be there somewhere right?
UserPostedImage 

www.bunkerhollow.com  | www.careercomputing.com 

When I post fp:mddubs in a topic, I'm leaving my footprint there so I can track it once I get into coding/supporting. (Yes I stole this off Mek 🙂, who stole this off Ederon 🙂 )

logan
  • logan
  • 100% (Exalted)
  • YAF Leader
13 years ago
yaf-user table set the users flags column to 3
test
smaaza
  • smaaza
  • 67.4% (Friendly)
  • YAF Forumling Topic Starter
13 years ago
logan wrote:

yaf-user table set the users flags column to 3

Problem has been Fixed

Thanks Mr. Logan For your help