YAFLogo

patgaunt1
  • patgaunt1
  • 51.8% (Neutral)
  • YAF Forumling Topic Starter
15 years ago
Hi,

http://www.dbnetsuitevs.com/dbnetsuitevs/support.aspx  - it works fine however it is very slow to load.

The forum is in an iframe and the page loads around it but the forum isn't displayed for a while after. The timings say on the first load it is generated in around 2.5 seconds in Firefox however the page doesn't display for around 8-10 seconds.

Do you know of any reason why it is running so slow? Once it has loaded once the next time it is loaded it is very fast (as expected). I presume that is to do with cached memory though.

Thanks

Pat
Sponsor

test2005
15 years ago

I've seen this behaviour before in IFRAME's. Not sure what the cause is, but if you put the control in a DIV, it will load as fast as the site.

IFRAME's are good for small pop-ups, but YAF isn't small!!

HTH

:)

.....the man in black fled across the desert..........and the gunslinger followed.....
ddscart
  • ddscart
  • 88.4% (Honored)
  • YAF Lover
15 years ago
If you are hosted by Godady

Check the following;



Administration » Host Settings

SMTP Server: relay-hosting.secureserver.net



It must read “relay-hosting.secureserver.net” or the forum will run slow for you and you members.

www.ddscart.orgUserPostedImageddscart@ddscart.org
Disabled Dachshund Society of Georgia
RichP714
  • RichP714
  • 100% (Exalted)
  • YAF All-the-Time
15 years ago
My forum (yaf 1.9.1.8 on godaddy) was originally working fine; I have:

host settings:

Forum email: @
smtp: relay-hosting.secureserver.net


The site worked fine, until last night, when the database size grew from 12M to 17M, NOW every action takes about 10 seconds to refresh, and yields the following error:

Error sending emails to users
System.Net.Mail.SmtpException: The operation has timed out. at System.Net.Mail.SmtpClient.Send(MailMessage message) at yaf.pages.ForumPage.SendMailThread()


This was usually related to the smtp server, which I haven't changed. If I restore to a prior database everything works again.

Fairly new site, but hoping to be able to continue with YAF.

Any thoughts?
Enjoy!

Running YAF 1.9.5.5 final at: http://thecarversite.com 
Mek
  • Mek
  • 100% (Exalted)
  • YAF Developer
15 years ago
Hit their support :-)

UserPostedImage

"It's a case of RTFM.. the only problem being we don't have a manual!"

When I post FP:Mek in a topic, I'm leaving my footprint there so I can track it once I get into coding/supporting. (Yes I stole this off Ederon 🙂 )
RichP714
  • RichP714
  • 100% (Exalted)
  • YAF All-the-Time
15 years ago
I sent in a ticket; haven't heard back from them yet; meanwhile, my email is getting flooded with HUNDREDS of messages from the same post;

"A new message has been posted in the thread Post Your Favorite Pictures of Anything at Carver site!."

I looked in the header and it says:

Return-Path:
Received: from fed1rmimpi04.cox.net ([70.169.32.73])
by fed1rmmtai112.cox.net
(InterMail vM.7.08.02.01 201-2186-121-102-20070209) with ESMTP
id <20090120213723.JADI19441.fed1rmmtai112.cox.net@fed1rmimpi04.cox.net>
for ; Tue, 20 Jan 2009 16:37:23 -0500
Received: from p3nlsmtp03.shr.prod.phx3.secureserver.net ([72.167.234.227])
by fed1rmimpi04.cox.net with IMP
id 5xdN1b04L4v2oQg05xdPvl; Tue, 20 Jan 2009 16:37:24 -0500
Received: (qmail 9329 invoked from network); 20 Jan 2009 16:18:35 -0000
Received: from unknown (HELO P3NW3SH012) ([72.167.232.62])
(envelope-sender )
by p3nlsmtp03.shr.prod.phx3.secureserver.net (qmail-ldap-1.03) with SMTP
for ; 20 Jan 2009 16:18:11 -0000
X-VR-Score: 30.00
X-Authority-Analysis: v=1.0 c=1 a=GJUhZhDAPYYA:10 a=1xKqHew6q24A:10
a=zRB3vs20YNNIQ+mSWUSjZQ==:17 a=a2DTCcAQAAAA:8 a=dB3_AzlneMFsle4HepUA:9
a=-NLxzRQLjSeIxxvgrBYA:7 a=p48IksIfbl1-O88wH6fFOFJaNKMA:4 a=oltX7JrCFroA:10
X-CM-Score: 0.00
MIME-Version: 1.0
From: phl0g1st0n@carvermk2.com
To: phl0g1st0n@cox.net
Date: 20 Jan 2009 09:18:11 -0700
Subject: Topic Subscription New Post Notification (From Carver site!)
Content-Type: text/plain; charset=us-ascii
Content-Transfer-Encoding: quoted-printable
Message-Id: <20090120213723.JADI19441.fed1rmmtai112.cox.net@fed1rmimpi04.cox.net>
X-NAS-BWL: No match found for 'phl0g1st0n@carvermk2.com' (166 addresses, 0 domains)X-NAS-Bayes: #0: 4.41259E-168; #1: 1
X-NAS-Classification: 0
X-NAS-MessageID: 11841
X-NAS-Validation: {5FED3188-195A-4654-8C45-CB5870A9BC57}

At the end, where it says no match found.....hmmmmm I DO have an email address setup at the site.

BTW, do I need to install DSN or ASP schema to the database?


Enjoy!

Running YAF 1.9.5.5 final at: http://thecarversite.com 
RichP714
  • RichP714
  • 100% (Exalted)
  • YAF All-the-Time
15 years ago
Well, godaddy says there's nothing wrong with their relay smtp.

I'm still getting flooded with thousands of emails from the last post before things locked up (it's thousands of duplicates of the same email, every few minutes I get another hundred or so.

I discovered that if I invoke:

delete from yaf_Mail

to the database the forum perks up for a few minutes, but then bogs down with the same smtp timeout. Clearing yaf_Mail doesn't stop my email floods either; and members are getting the same thing.

Any way to kill these emails and/or get the forum back up?

ALSO: clearing yaf_mail also messed up 'new message' and 'sent items' in inbox I now get:


Server Error in '/yetanotherforum' Application.


The resource cannot be found.
Description: HTTP 404. The resource you are looking for (or one of its dependencies) could have been removed, had its name changed, or is temporarily unavailable. Please review the following URL and make sure that it is spelled correctly.

Requested URL: /yetanotherforum/Default.aspx



any other ideas?
Enjoy!

Running YAF 1.9.5.5 final at: http://thecarversite.com 
Whitterz
15 years ago
Mine has done exactly the same - www.surinfarang.com/board

Could do with this being resolved asap 😞
RichP714
  • RichP714
  • 100% (Exalted)
  • YAF All-the-Time
15 years ago
Whitterz wrote:

Mine has done exactly the same - www.surinfarang.com/board

Could do with this being resolved asap :(

I don't know if your problem is the slow board, or the no new message thing I'm having, BUT

I THINK I've 'fixed' the smtp timeout thing. It was a case of RTFM. I had somehow skipped the "add a root tag to yafnet.config" now that I have the root element in place, the forum is snappy again, and no more smtp timeouts (fingers crossed).

I STILL don't have access to sent items and new message, with the error posted above. I THINK I did this to myself when I issued a clear to the yaf_mail and yaf_eventlog tables. I ust have corrupted them somehow, or there are entried that need to exist for PM creation and sent viewing.

Any way to get these back?

Enjoy!

Running YAF 1.9.5.5 final at: http://thecarversite.com 
Whitterz
15 years ago
:cheesy: Hey Rich. I think I know what you mean, But can you copy and paste it ??

Thanks

Danny
olaHalo
  • olaHalo
  • 55.4% (Neutral)
  • YAF Forumling
15 years ago
i have this same problem
as a temporary fix
i have disabled forum emails under (Host settings, Allow email sending)
the site is much much faster now
I will change the settings back as soon as i get a reliable SMTP

check it out
http://www.lvscions.com/forum/ 
Whitterz
15 years ago
olaHalo wrote:

i have this same problem
as a temporary fix
i have disabled forum emails under (Host settings, Allow email sending)
the site is much much faster now
I will change the settings back as soon as i get a reliable SMTP

check it out
http://www.lvscions.com/forum/ 



Good idea and nice forum !:!:
Whitterz
15 years ago
Just tried that Halo, still getting the ' error sending mail ' at the bottom !
RichP714
  • RichP714
  • 100% (Exalted)
  • YAF All-the-Time
15 years ago
Whitterz wrote:

:cheesy: Hey Rich. I think I know what you mean, But can you copy and paste it ??

Thanks

Danny



In yafnet.config, add a root element, for me it looks like this:

/yetanotherforum/

I added it right after the element



Enjoy!

Running YAF 1.9.5.5 final at: http://thecarversite.com 
Whitterz
15 years ago
One member has just complained that he has recieved 100 emails from the forum
YAF Logo Copyright © YetAnotherForum.NET & Ingo Herbote. All rights reserved
About Us

The YAF.NET is an open source .NET forum project. YAF.NET is supported by an team of international developers who are build community by building community software.

Powered by Resharper Donate with PayPal button