YAFLogo

John Moderator
5 years ago
Please can you advise how I set up my email so I am notified via external email when a post is reported (using the REPORT POST function)

I used to receive these emails but I am no longer receiving them.

Any ideas what could of changed to my settings or how I can check who gets these notifications?

Many thanks

Sponsor

tha_watcha
  • tha_watcha
  • 100% (Exalted)
  • YAF.NET Project Lead 🤴 YAF Version: 3.0.3
5 years ago
Under Admin > Board Settings you need to enable the Setting Email Moderators On a Reported Post and next all Moderators of the specific form get an email when a post is reported.
John Moderator
5 years ago
Thank for your response. I have checked what you advise and the emails are set up accordingly.

We have another moderator who is receiving emails but I don't appear to be. I have checked my settings against the other moderator and we both appear to be set up in the same way. The only difference I can see if when I look at the 'Team' list - the other moderator shows in both the Administrator list and the Moderator list. I however only show in the Administrator list.

What do I need to do to appear on the moderator list and would this be the reason why I am not receiving the emails? Is there a limit on how many people can receive the emails? Can I check to see who is currently set up to receive emails and the address which they are being sent to?

Sorry for all the questions but I'm just not sure why the emails would have suddenly stopped.

Many thanks

tha_watcha
  • tha_watcha
  • 100% (Exalted)
  • YAF.NET Project Lead 🤴 YAF Version: 3.0.3
5 years ago
Originally Posted by: John Moderator 

Thank for your response. I have checked what you advise and the emails are set up accordingly.

We have another moderator who is receiving emails but I don't appear to be. I have checked my settings against the other moderator and we both appear to be set up in the same way. The only difference I can see if when I look at the 'Team' list - the other moderator shows in both the Administrator list and the Moderator list. I however only show in the Administrator list.

What do I need to do to appear on the moderator list and would this be the reason why I am not receiving the emails? Is there a limit on how many people can receive the emails? Can I check to see who is currently set up to receive emails and the address which they are being sent to?

Yaf only sends to emails to users set are in the moderator role. There is no limit for the list. But i see there is a problem when you are an admin you are excluded from the list. Thats why you also not listed in the team list under moderators. This will be fixed in the next version. If you need this i can give you the update script.

John Moderator
5 years ago
Thank you - please could you send me the details.

tha_watcha
  • tha_watcha
  • 100% (Exalted)
  • YAF.NET Project Lead 🤴 YAF Version: 3.0.3
5 years ago
Originally Posted by: John Moderator 

Thank you - please could you send me the details.

Ok go to to Admin > Database > Run SQL Query and run the following query....

alter procedure [{databaseOwner}].[{objectQualifier}forum_moderators] (@BoardID int, @StyledNicks bit) as
BEGIN
        select
        ForumID = a.ForumID,
        ForumName = f.Name,
        ModeratorID = a.GroupID,
        ModeratorName = b.Name,
        ModeratorEmail = '',
        ModeratorAvatar = '',
        ModeratorAvatarImage = CAST(0 as bit),
        ModeratorDisplayName = b.Name,
        Style = case(@StyledNicks)
            when 1 then b.Style
            else ''	 end,
        IsGroup=1
    from
        [{databaseOwner}].[{objectQualifier}Forum] f
        INNER JOIN [{databaseOwner}].[{objectQualifier}ForumAccess] a  ON a.ForumID = f.ForumID
        INNER JOIN [{databaseOwner}].[{objectQualifier}Group] b  ON b.GroupID = a.GroupID
        INNER JOIN [{databaseOwner}].[{objectQualifier}AccessMask] c  ON c.AccessMaskID = a.AccessMaskID
    where
        b.BoardID = @BoardID and
		(c.Flags & 64)<>0
    union all
    select
        ForumID = access.ForumID,
        ForumName = f.Name,
        ModeratorID = usr.UserID,
        ModeratorName = usr.Name,
        ModeratorEmail = usr.Email,
        ModeratorAvatar = ISNULL(usr.Avatar, ''),
        ModeratorAvatarImage = CAST((select count(1) from [{databaseOwner}].[{objectQualifier}User] x where x.UserID=usr.UserID and AvatarImage is not null)as bit),
        ModeratorDisplayName = usr.DisplayName,
        Style = case(@StyledNicks)
            when 1 then  usr.UserStyle
            else ''	 end,
        IsGroup=0
    from
        [{databaseOwner}].[{objectQualifier}User] usr
        INNER JOIN (
            select
                UserID				= a.UserID,
                ForumID				= x.ForumID,
                ModeratorAccess		= MAX(ModeratorAccess)
            from
                [{databaseOwner}].[{objectQualifier}vaccessfull] as x
                INNER JOIN [{databaseOwner}].[{objectQualifier}UserGroup] a  on a.UserID=x.UserID
                INNER JOIN [{databaseOwner}].[{objectQualifier}Group] b  on b.GroupID=a.GroupID
            WHERE
                b.BoardID = @BoardID and
		        ModeratorAccess <> 0
            GROUP BY a.UserID, x.ForumID
        ) access ON usr.UserID = access.UserID
        JOIN    [{databaseOwner}].[{objectQualifier}Forum] f
        ON f.ForumID = access.ForumID

        JOIN [{databaseOwner}].[{objectQualifier}Rank] r
        ON r.RankID = usr.RankID
    where
        access.ModeratorAccess<>0
    order by
        IsGroup desc,
        ModeratorName asc
END

Next you need to restart the application to clear the cache