YAFLogo

tha_watcha
  • tha_watcha
  • 100% (Exalted)
  • YAF.NET Project Lead 🤴 YAF Version: 3.0.3
2 months ago
I did some further testing looks like updating the dlls directly doesnt work. I updated the module again now it references the same dlls as dnn.

https://github.com/YAFNET/YAFNET-DNN/releases/tag/v3.1.6-6116 

OrdinaryNimda
  • OrdinaryNimda
  • 69.4% (Friendly)
  • YAF Forumling Topic Starter YAF Version: 3.12
2 months ago
Originally Posted by: tha_watcha 

Originally Posted by: OrdinaryNimda 

There was also one YAF error in the CKEditor provider (I have two folders):

... EDITED for BREVITY

Those issues have nothing to do with YAF. This are issues of the DNNConnect CKEditor Provider. YAF dont use the editor provider

I use the HTML module (which references this CKEditor.Provider), on the Hompage where I read YAF.WhatsNew, and the provider JS scripts were referencing newsarticlelinks, and that is how I found the error. This is cleaned up now. On the "forum" page with the YAF Module, there are no YAF errors, so everything is looking good. 👍

Originally Posted by: tha_watcha 

I did some further testing looks like updating the dlls directly doesnt work. I updated the module again now it references the same dlls as dnn.

https://github.com/YAFNET/YAFNET-DNN/releases/tag/v3.1.6-6116 

I will try this later tonight CET time, or tomorrow and will report back as soon as possible.
OrdinaryNimda
  • OrdinaryNimda
  • 69.4% (Friendly)
  • YAF Forumling Topic Starter YAF Version: 3.12
2 months ago
I did the update. I get the personaBar error 500 again, as for all other static files (JPG, JS, etc).

The UPDATE procedure DOES go thru with no errors and the Extension is loaded successfully. I see 3.16.6116 in the Extensions for both YAF modules. Also, there is no fatal crash on the pages now, only the static files are not visible. So something is not having a correct assembly binding in web.config.

I am supplying the LOG file, update started at TIME 18:50 ... and I restarted the web twice, did a few clicks on pages, with all those entries being from version 3.16.6116.

 2022.07.28.log.resources.zip You have insufficient rights to see the content.

EDIT: I also made a copy of the web.config ver 6116, I can send the whole relevant [runtime] node, if it would help.

tha_watcha
  • tha_watcha
  • 100% (Exalted)
  • YAF.NET Project Lead 🤴 YAF Version: 3.0.3
2 months ago
Another day, another version

https://github.com/YAFNET/YAFNET-DNN/releases/tag/v3.1.6-6117 

Issues from the log should be resolved. But you should also resolve the issues of the missing assemblies and also remove or update the Aricie.PortalKeeper module

OrdinaryNimda
  • OrdinaryNimda
  • 69.4% (Friendly)
  • YAF Forumling Topic Starter YAF Version: 3.12
2 months ago
There is a package installation error, with 2 errors near the very end of the file (one SQL duplicate insertion and one javascript bundle; the ACL permissions on the webserver folders are FULL control for SYSTEM and NETv4.5, as is specified by DNN). The Extension remains now in version 6115, according to the Extension manager.

 PackageInstallationReport.zip You have insufficient rights to see the content. - contains resource error log, and the output from extension manager.

(INFO on the errors in the resource LOG: I deleted Aricie and two other DLLs now. They were in the \BIN folder for some reason, after uninstalling or upgrading those extensions a long time ago. I have no idea why DNN tries to load them, because they are not referenced in web.config, or used in any way. Maybe I did a bad restore from backup 5 years ago...)

tha_watcha
  • tha_watcha
  • 100% (Exalted)
  • YAF.NET Project Lead 🤴 YAF Version: 3.0.3
2 months ago
OrdinaryNimda
  • OrdinaryNimda
  • 69.4% (Friendly)
  • YAF Forumling Topic Starter YAF Version: 3.12
2 months ago
The installation WORKED - no errors, no warnings, and after refreshing pages (Forum DNN Module, and one with Forum DNN What's New), everything looked better. The PersonaBar worked too.

But after restart of the web server service (and later restarted the whole machine to be sure), the same kind of startup error occurrs as before, no PersonaBar, and static files are not available. Wil restore version back to the one that was working.

This is the LOG after restarting:  2022.07.31.log.resources.zip You have insufficient rights to see the content.

EDIT:

This is informational, now back on the previous working version. The DNN Extension manager lists 3.16.6115 as the version for YAF.Model and 3.15.6115 as YAF.WhatsNew. Also, pressing F12 in Chrome, there are no Javascript errors on any of the pages with the YAF module nor on the ones with only DNN.

tha_watcha
  • tha_watcha
  • 100% (Exalted)
  • YAF.NET Project Lead 🤴 YAF Version: 3.0.3
a month ago
Updated the module again

https://github.com/YAFNET/YAFNET-DNN/releases/tag/v3.1.6-6118 

But i guess its still not working

OrdinaryNimda
  • OrdinaryNimda
  • 69.4% (Friendly)
  • YAF Forumling Topic Starter YAF Version: 3.12
a month ago
This is the same file size as the previous 6118? 

Will try now, first backup, and then upgrade and testing...

OrdinaryNimda
  • OrdinaryNimda
  • 69.4% (Friendly)
  • YAF Forumling Topic Starter YAF Version: 3.12
a month ago
I tried it now, there are 3 errors at installation of the Extension. After restarting IIS, the DNN app does not start due to an ASPX error. Restoring old version...

Providing the Log file + Package Installation Report:  UpgradeErrorLog_6118_20220803.zip You have insufficient rights to see the content.

(The forum runs on the previous working version, so as far as I am concerned, this can wait and it is not a priority.)

tha_watcha
  • tha_watcha
  • 100% (Exalted)
  • YAF.NET Project Lead 🤴 YAF Version: 3.0.3
a month ago
There was a wrong / at the end. update downloads again

https://github.com/YAFNET/YAFNET-DNN/releases/tag/v3.1.6-6118 

Installation was successfull on my fresh new dnn installation.

OrdinaryNimda
  • OrdinaryNimda
  • 69.4% (Friendly)
  • YAF Forumling Topic Starter YAF Version: 3.12
a month ago
Install went 100% success.

After restarting IIS and the second time the whole machine, there appears to be no data. In the LOG it said Guest user does not exist. This is probably a small error, so I made a backup copy of that SQL database, just in case if it might help. (EDIT: there is also the PersonaBar not showing error)

I am restoring the old forum version.

Here is the DNN Log:  2022.08.03.log.resources.zip You have insufficient rights to see the content.

tha_watcha
  • tha_watcha
  • 100% (Exalted)
  • YAF.NET Project Lead 🤴 YAF Version: 3.0.3
a month ago
OrdinaryNimda
  • OrdinaryNimda
  • 69.4% (Friendly)
  • YAF Forumling Topic Starter YAF Version: 3.12
a month ago
Tried it now, it is the same as v3 6118 yesterday: success install, but on restart there are errors, NoPersonaBar and empty forum WhatsNew and no topics.

You might find this usefull: when restoring back to the old version, I restored the old filesystem and forgot to restore the SQL from backup. In the Extension manager it said 6118 for the YAF extension versions and the forum worked and everything looked OK. So old files, but new SQL with 6118. 

Now I restored the forum back to the old version including the SQL. I don't want to mess anything up to make new problems.

(If you need the resource LOG, I will send it, it has the same Guest user error as yesterday.)

tha_watcha
  • tha_watcha
  • 100% (Exalted)
  • YAF.NET Project Lead 🤴 YAF Version: 3.0.3
a month ago
I don't think I can't fix that.  I tested 4 different dann installations and can't reproduce the errors.

Can you post your web.config after the install?

Does the forum show data as guest user?