YAFLogo

Kedrin
  • Kedrin
  • 55.4% (Neutral)
  • YAF Forumling Topic Starter
14 years ago
Ive attempted a upgrade and several attempts at a clean install.

I keep getting the same error message

"Error converting data type nvarchar to bit"

at the end of filling out the form for forum name and admin name.

I get the same error on an update and clean install.

clicking ok to this error the install finishes and i can login just fine.

No matter what new forum i create all the new topic buttons direct me to the default test forum

I was asked to post the "stack"? im not sure what that is sorry. Im very new to .net

Sponsor

TommyB
  • TommyB
  • 100% (Exalted)
  • YAF Commander
14 years ago
The stack (I hope I have translated it from german correctry) is the information below the error message you have posted.

Post the full error, not only the title. Mostly the full information below (occoured at {source file} line xy, at ...; the box(es) where the background color is yellow) and so on is required to be able to find and reproduce the error. I don't have an example error message, sorry.

Also (I told you I haven' have had any problems) it may would help if you can provide informations about your hosting environment (what os, iis and sql server version, or what hosting provider, eg godaddy)

The problem with the wrong button links I know from a previous beta version. Do you use 1.9.3 RC2 or a previous beta version? The (beta) relase before 1.9.2 RC2 has had such an error.


- Sry for my english ;)

BattCursor.Net  - Official homepage of that tool for vista laptops!

Kedrin
  • Kedrin
  • 55.4% (Neutral)
  • YAF Forumling Topic Starter
14 years ago
Im not getting anything like that. it looks like a java script popup dialog box.

Im currently trying i.9.3 rc2

Kedrin
  • Kedrin
  • 55.4% (Neutral)
  • YAF Forumling Topic Starter
14 years ago
Everything seems to be working fine except the new topic button, If i recycle the application pool it will start working again for a few hours then stop. if that helps
TommyB
  • TommyB
  • 100% (Exalted)
  • YAF Commander
14 years ago
Kedrin wrote:

... it looks like a java script popup dialog box. ...

Ah ok, I thought you got an asp.net error page, not only a javascript alert. Sorry for that.

Are you able to log in and get into the administration? Then click on "Event og". Are there errors displayed?


- Sry for my english ;)

BattCursor.Net  - Official homepage of that tool for vista laptops!

thitkhohotvit
14 years ago
I had occured this error, then i continue anh upgrade successful, i don't know have any error in my database ????
Mek
  • Mek
  • 100% (Exalted)
  • YAF Developer
14 years ago
I hit this on Sunday, after restoring and trying again the error does not resurface. Which is quite frankly leaving me scratching my head.

I did notice with my attempting at upgrading my live server that the membership provider table isn't being populated.


UserPostedImage

"It's a case of RTFM.. the only problem being we don't have a manual!"

When I post FP:Mek in a topic, I'm leaving my footprint there so I can track it once I get into coding/supporting. (Yes I stole this off Ederon 🙂 )

Wholsea
  • Wholsea
  • 55.4% (Neutral)
  • YAF Forumling
14 years ago
Check your config files, look specifically at the boolean values...

I had to change a True to a 1 or a false to a 0 or something like that....

Might be an issue with older versions of SQL server.. I'm running SQL 2000 and it didn't like the "word" values for the boolean element...

Mek
  • Mek
  • 100% (Exalted)
  • YAF Developer
14 years ago
doh ofc, my development environment is 2008 and my hosting co is running 2000 I think.


UserPostedImage

"It's a case of RTFM.. the only problem being we don't have a manual!"

When I post FP:Mek in a topic, I'm leaving my footprint there so I can track it once I get into coding/supporting. (Yes I stole this off Ederon 🙂 )

Kedrin
  • Kedrin
  • 55.4% (Neutral)
  • YAF Forumling Topic Starter
14 years ago
The issue if the new topic buttons seems to have fixed itself.

I am running sql 2000 as well

fseries
  • fseries
  • 53.6% (Neutral)
  • YAF Forumling
13 years ago
I am getting the same popup - "Error Converting DataType nvarchar to bit" when I try to do a fresh install.

Wholsea,

You posted:

Check your config files, look specifically at the boolean values...

I had to change a True to a 1 or a false to a 0 or something like that....

Might be an issue with older versions of SQL server.. I'm running SQL 2000 and it didn't like the "word" values for the boolean element...

Could you tell me what config files you are talking about. I looked in the app.config, db.config, mail.config, and web.config and can't find anything where I can change a True to 1, etc.

Any help is appreciated.

Jaben
  • Jaben
  • 100% (Exalted)
  • YAF Developer
13 years ago
This is fixed in the latest code.