benwhyte83
  • Posts: 4
  • Joined: 21/01/2009
sorry i fixed it, type was meant to end in .YafProfileProvider

benwhyte83 wrote:

Hey, I am getting this error

Could not load type 'YAF.Providers.Profile.ProfileProvider'


This is what I have set up for the providers in the web.config file

    <profile enabled="true" defaultProvider="YafProfileProvider" inherits="YAF.Classes.Utils.YafUserProfile">
      <providers>
        <clear/>
        <add name="YafProfileProvider" type="YAF.Providers.Profile.ProfileProvider" connectionStringName="yafnet" applicationName="" />
      </providers>
    </profile>


I am pretty sure I have copied across all the correct bin files, app_code and other web.config keys. Is there anything I could have missed?

evil wiggins
  • Posts: 8
  • Joined: 04/02/2009
OK my bad on the missing images :oops:

I have a working version now, i think the main problem was that i was expecting to see a full list of members when i clicked the members link.

But this only populates as each member logs in. So now i have 5 showing as 5 have logged in.

I have a copy of the web.config area that now works.

Hope this is of some help to any others.


<roleManager enabled="true" defaultProvider="AspNetSqlRoleProvider">
	<providers>
		<clear/>
		<add connectionStringName="yafnet" applicationName="/" name="YafRoleProvider" type="YAF.Providers.Roles.YafRoleProvider"/>
		<add name="AspNetSqlRoleProvider" type="System.Web.Security.SqlRoleProvider" connectionStringName="LocalSqlServer" applicationName="/" />
	</providers>
</roleManager>
<membership defaultProvider="AspNetSqlMembershipProvider">
	<providers>
		<clear/>
		<add connectionStringName="yafnet" applicationName="/" name="YafMembershipProvider" requiresUniqueEmail="true" useSalt="true" type="YAF.Providers.Membership.YafMembershipProvider"/>
		<add connectionStringName="LocalSqlServer" applicationName="/" name="AspNetSqlMembershipProvider" type="System.Web.Security.SqlMembershipProvider, System.Web, Version=2.0.3600.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=b03f5f7f11d50a3a" />
	</providers>
</membership>
<profile enabled="true" defaultProvider="YafProfileProvider" inherits="YAF.Classes.Utils.YafUserProfile">
	<providers>
		<clear/>
		<add connectionStringName="yafnet" applicationName="/" name="YafProfileProvider" type="YAF.Providers.Profile.YafProfileProvider"/>
	</providers>
</profile>
Mek
  • Posts: 892
  • Joined: 12/07/2005
evil wiggins wrote:


But this only populates as each member logs in. So now i have 5 showing as 5 have logged in.



Yup we have to sync with the Membership. Though I think it does a bigger mass sync on the install, perhaps due your original issues this didn't get run.

UserPostedImage 

"It's a case of RTFM.. the only problem being we don't have a manual!"

When I post FP:Mek in a topic, I'm leaving my footprint there so I can track it once I get into coding/supporting. (Yes I stole this off Ederon 🙂 )
mothswiller
  • Posts: 18
  • Joined: 19/04/2009
There are security issues with using a Custom Provider in a shared environment see this thread 
Forum Jump  
  • You cannot post new topics in this forum.
  • You cannot reply to topics in this forum.
  • You cannot delete your posts in this forum.
  • You cannot edit your posts in this forum.
  • You cannot create polls in this forum.
  • You cannot vote in polls in this forum.

About Us

The YAF.NET is an open source .NET forum project. YAF.NET is supported by an team of international developers who are build community by building community software.

Powered by Resharper Donate with PayPal button

Project Twitter Updates

Copyright © YetAnotherForum.NET & Ingo Herbote. All rights reserved