Thantis
  •  Thantis
  • 81.8% (Honored)
  • YAF Commander Topic Starter
2012-02-03T02:31:36Z
Hey all,

So I upgraded to 1.9.6 RC1 and I'm having a sporadic problem. Some times when
I try to enter users in the admin panel I run into the 2 errors below (from yaf's logs).
Other times, I can enter the users panel just fine. Any ideas?

.Net SqlClient Data Provider

Invalid column name 'Birthday'.
Invalid column name 'Birthday'.
Invalid column name 'Birthday'.

ASP.default_aspx

System.ArgumentOutOfRangeException: The added or subtracted value results in an un-representable DateTime.
Parameter name: t
at System.DateTime.op_Addition(DateTime d, TimeSpan t)
at YAF.Core.Services.YafDateTime.FormatDateTime(DateTime dateTime)
at YAF.Pages.Admin.users.InitSinceDropdown()
at YAF.Pages.Admin.users.Page_Load(Object sender, EventArgs e)
at System.Web.Util.CalliHelper.EventArgFunctionCaller(IntPtr fp, Object o, Object t, EventArgs e)
at System.Web.Util.CalliEventHandlerDelegateProxy.Callback(Object sender, EventArgs e)
at System.EventHandler.Invoke(Object sender, EventArgs e)
at System.Web.UI.Control.OnLoad(EventArgs e)
at System.Web.UI.Control.LoadRecursive()
at System.Web.UI.Control.LoadRecursive()
at System.Web.UI.Control.LoadRecursive()
at System.Web.UI.Control.LoadRecursive()
at System.Web.UI.Page.ProcessRequestMain(Boolean includeStagesBeforeAsyncPoint, Boolean includeStagesAfterAsyncPoint)



Sponsor
bbobb
  •  bbobb
  • 100% (Exalted)
  • YAF Developer
2012-02-03T02:51:35Z
Save a user's profile to fix the first problem. Everyone should make it after upgrade.
Thantis
  •  Thantis
  • 81.8% (Honored)
  • YAF Commander Topic Starter
2012-02-03T22:26:52Z
Well, saving the profiles does seem to have fixed the birthday error, but I still get the error below when
I try to enter the users tab. Odd thing is, if I restart the app pool (restart the app/save web_config) the problem
goes away for a little while. The solution is only temporary though, an hour or two later I can't enter the users
page in the admin panel again. (See error below)

System.ArgumentOutOfRangeException: The added or subtracted value results in an un-representable DateTime.
Parameter name: t
at System.DateTime.op_Addition(DateTime d, TimeSpan t)
at YAF.Core.Services.YafDateTime.FormatDateTime(DateTime dateTime)
at YAF.Pages.Admin.users.InitSinceDropdown()
at YAF.Pages.Admin.users.Page_Load(Object sender, EventArgs e)
at System.Web.Util.CalliHelper.EventArgFunctionCaller(IntPtr fp, Object o, Object t, EventArgs e)
at System.Web.Util.CalliEventHandlerDelegateProxy.Callback(Object sender, EventArgs e)
at System.EventHandler.Invoke(Object sender, EventArgs e)
at System.Web.UI.Control.OnLoad(EventArgs e)
at System.Web.UI.Control.LoadRecursive()
at System.Web.UI.Control.LoadRecursive()
at System.Web.UI.Control.LoadRecursive()
at System.Web.UI.Control.LoadRecursive()
at System.Web.UI.Page.ProcessRequestMain(Boolean includeStagesBeforeAsyncPoint, Boolean includeStagesAfterAsyncPoint)
bbobb
  •  bbobb
  • 100% (Exalted)
  • YAF Developer
2012-02-03T23:43:59Z
I can't reproduce it. Delete YAF browser cookie and see what happens The incorrect value is stored in your session..


Thantis
  •  Thantis
  • 81.8% (Honored)
  • YAF Commander Topic Starter
2012-02-04T03:03:28Z
Mmm, clearing the cookies didn't help. I've disabled the custom errors and I will see if I get a more detailed error that way, and post that when it comes up again. The sporadic nature of this has me scratching my head.
Thantis
  •  Thantis
  • 81.8% (Honored)
  • YAF Commander Topic Starter
2012-02-04T19:11:36Z
Well, the errors are the same from both. Any other ideas to try?
Thantis
  •  Thantis
  • 81.8% (Honored)
  • YAF Commander Topic Starter
2012-02-05T16:24:38Z
After a little more research this error only seems to occur when I have logged into the forum from two seperate computers. If I only use one computer the error doesn't appear, as soon as I log in on another pc it starts again.
bbobb
  •  bbobb
  • 100% (Exalted)
  • YAF Developer
2012-02-05T18:15:38Z
Something horrible detected again in the latest repository on the front page.
UserPostedImage

It seems that it's connected with URL rewriting logic.
Thantis
  •  Thantis
  • 81.8% (Honored)
  • YAF Commander Topic Starter
2012-02-05T21:30:03Z
Thanks Bbobb, at least I know I'm not crazy! I'll keep an eye out for a fix.
tha_watcha
2012-02-06T12:12:14Z
Originally Posted by: Thantis 

After a little more research this error only seems to occur when I have logged into the forum from two seperate computers. If I only use one computer the error doesn't appear, as soon as I log in on another pc it starts again.



Looks like this was a very rare issue, but i was able to reproduce it. It should be fixed now in the repository.

UserPostedImage
tha_watcha
2012-02-06T12:19:49Z
Originally Posted by: bbobb 

Something horrible detected again in the latest repository on the front page.

It seems that it's connected with URL rewriting logic.



I see the same db calls with or without rewriting enabled. The user_list sp calls come from the UserLink

string displayName = this.Get<IUserDisplayName>().GetName(this.UserID);


UserPostedImage

About Us

The YAF.NET is an open source .NET forum project. YAF.NET is supported by an team of international developers who are build community by building community software.

Powered by Resharper Donate with PayPal button

Project Twitter Updates

Copyright © YetAnotherForum.NET & Ingo Herbote. All rights reserved