pwardell
  •  pwardell
  • 54.2% (Neutral)
  • YAF Forumling Topic Starter
2011-06-20T18:42:03Z
Hi,

I just installed YAF on DNN 5 and so far I'm thoroughly impressed. Everything is working flawlessly with the exception of email notifications of new posts. They simply aren't happening (or more precisely I'm not receiving any in my inbox). Relevant info:

1.) YAF Version: 1.9.5.5 (Date: 3/3/2011)
2.) When I test the SMTP through the install process, there are no problems, the email is received fine.
3.) There aren't any error messages in either the DNN log or the YAF log.
4.) My account that I'm using for testing has it's email notification preferences set to Notification for topics you've posted to, watched or marked as favorite and the topic I'm testing with is on the watch list.
5.) The MailSendTask under YAF>Maintenenace>Task Manager is running.
6.) SMTP is working fine on my site as I have numerous email jobs that occur daily without problems.

Any guidance would be greatly appreciated. It's the last install/setup issue that I need to resolve before I can go live with the new forum.

Thanks!

Pat

P.S.On a related note, just an FYI, when I registered for the YAF support forum, it sent me 6 identical emails about registration verification.
Sponsor
pwardell
  •  pwardell
  • 54.2% (Neutral)
  • YAF Forumling Topic Starter
2011-06-21T03:21:13Z
One more thing I've discovered as I'm investigating the situation... If I go in to admin and email someone, an email does go out and is received. But the body of the email is blank despite what I entered. I double checked in the database before it mailed out and the body was there.
tha_watcha
2011-06-21T09:52:32Z
Originally Posted by: pwardell 

One more thing I've discovered as I'm investigating the situation... If I go in to admin and email someone, an email does go out and is received. But the body of the email is blank despite what I entered. I double checked in the database before it mailed out and the body was there.



Its a Bug, i posted an updated dll here:

http://forum.yetanotherf...fications.aspx#post49936 

UserPostedImage
tha_watcha
2011-06-21T10:04:25Z
引用:

They simply aren't happening (or more precisely I'm not receiving any in my inbox)



Works on my tests.

FYI: The user that posts the message didnt receive an new post notification.
UserPostedImage
pwardell
  •  pwardell
  • 54.2% (Neutral)
  • YAF Forumling Topic Starter
2011-06-21T10:58:31Z
Originally Posted by: tha_watcha 

Originally Posted by: pwardell 

One more thing I've discovered as I'm investigating the situation... If I go in to admin and email someone, an email does go out and is received. But the body of the email is blank despite what I entered. I double checked in the database before it mailed out and the body was there.



Its a Bug, i posted an updated dll here:

http://forum.yetanotherf...fications.aspx#post49936 



Thank you very much, I'll get that deployed and resolve that part of the problem.
pwardell
  •  pwardell
  • 54.2% (Neutral)
  • YAF Forumling Topic Starter
2011-06-21T11:01:58Z
Originally Posted by: tha_watcha 

引用:

They simply aren't happening (or more precisely I'm not receiving any in my inbox)



Works on my tests.

FYI: The user that posts the message didnt receive an new post notification.



I received the notification that you had responded to my posts so it's a good sign that notification is working in general. Any ideas on what I should be looking at on my site that would keep notifications from working?
tha_watcha
2011-06-21T11:26:17Z
引用:

I received the notification that you had responded to my posts so it's a good sign that notification is working in general.



But this site uses the latest beta Yaf 1.9.5.6, also on my tests i used the version compiled from the repository.

On the Email Notifications Preferences Page under Watched Forums and Watched Topics did you actually have any topics listed there?
UserPostedImage
pwardell
  •  pwardell
  • 54.2% (Neutral)
  • YAF Forumling Topic Starter
2011-06-22T01:34:08Z
Originally Posted by: tha_watcha 

引用:

I received the notification that you had responded to my posts so it's a good sign that notification is working in general.



But this site uses the latest beta Yaf 1.9.5.6, also on my tests i used the version compiled from the repository.

On the Email Notifications Preferences Page under Watched Forums and Watched Topics did you actually have any topics listed there?



Yes I double checked on the Email Notifications Page that there were watched forums and topics. I also setup one test account to use the "notifications of topics you posted too..." method and another to use the selectively watched method just to see if it made a difference but it didn't.
pwardell
  •  pwardell
  • 54.2% (Neutral)
  • YAF Forumling Topic Starter
2011-06-22T04:07:28Z
In experimenting some more, there is a sporadic DNN error message appearing. (Board name and email address changed)

System.ArgumentException: The email address ("Board Name" <joe@email.org>) is not in a valid format.
pwardell
  •  pwardell
  • 54.2% (Neutral)
  • YAF Forumling Topic Starter
2011-06-24T21:51:27Z
Turns out the sporadic DNN error was a bug in certain versions of DNN. That's been resolved but I still can't get notifications to work. I noticed there are some paid support options. If I were to use one of them will someone work with me until it's resolved or is it possible that I need the 1.9.5.6 version that isn't available in a stable release?

About Us

The YAF.NET is an open source .NET forum project. YAF.NET is supported by an team of international developers who are build community by building community software.

Powered by Resharper Donate with PayPal button

Project Twitter Updates

Copyright © YetAnotherForum.NET & Ingo Herbote. All rights reserved